Managementul echipei
Acest curs contine metode practice de management al unei echipe in functie de stadiul de dezvoltare al acesteia.
Programul va fi organizat in mediul online prin intermediul aplicației Zoom, in data de 17.10.2024 intervalul orar: 10.00-16.00.
La finalul programului participantii vor:
1.Cunoaste ce este o echipa functionala si care sunt factorii care determina eficacitatea unei echipe .
2. Sti care sunt etapele de dezvoltare a unei echipei si vor putea sa evalueze stadiul de dezvoltare a echipei pe care o coordoneaza sau din care fac parte.
3.Exersa metode de gestionare a echipei in diverse faze intermediare de formare a acesteia, astfel incat echipa sa ajunga cu succes la stadiul de functionare.
4.Sti care sunt posibilele roluri ale membrilor unei echipe pe care acestia le indeplinesc cel mai bine si vor putea sa evalueze propriul rol predominant.
5. Putea sa aplice cu succes tehnici si metode de management al echipei.
Cursul se adreseaza managerilor si persoanelor care lucreaza in cadrul unor echipe si care doresc sa isi maximizeze contributia in cadrul acestora.
1. Definirea conceptului de echipa.
2. Factorii care determina eficacitatea unei echipe.
2.1. Stabilirea directiei echipei.
2.2. Optimizarea relatiilor dintre membrii echipei.
2.3. Statutul fiecarui membru al echipei
3. Stadiile de dezvoltare a unei echipe – cum fac trecerea cu succes de la un stadiu la altul
3.1. Caracteristicile fiecarui stadiu.
3.2. Trecerea cu succes de la un stadiu la altul pana la stadiul de functionare a echipei
4. Roluri in echipa.
5. Managementul situational – cum gestionez relatia cu membrii echipei astfel incat aceasta interactiune sa fie cea mai potrivita situatiei.
6. Tehnici si metode de management al echipei.
7. Plan de actiune privind managementul cu succes al echipei.
Rares este specialist în învățarea pentru adulți și prin ceea ce face doreste să contribuie la dezvoltarea personală a oamenilor care participă la programele de pregătire și la creșterea performanței companiilor cu care colaboreaza. Expertiza sa include consultanța în resurse umane si design-ul organizațional, managementul proiectelor, analiza comportamentală, managementul și vânzările. Îi place să găseasca soluții creative la probleme, il preocupă în mod special înțelegerea comportamentului uman și tehnologiile digitale aplicate în învățare. A coordonat echipa de traineri din Allianz-Țiriac și a implementat cu succes, programe de pregătire și consultanță de business pentru companii din diverse domenii. În prezent, coordoneaza activitatea de învățare și dezvoltare din A&D Pharma-Dr.Max Group.
Rares a colaborat cu Institutul de Studii Financiare încă de la crearea acestuia, în 2015. De-a lungul timpului, a susținut prin intermediul Institutului de Studii Financiare cursuri cu teme tehnice, precum și cursuri cu teme din sfera de dezvoltare a abilităților, participând în cadrul unor programe cum ar fi “Inițierea în constatarea și dimensionarea daunelor”, “Profesorul asigurat” sau “Scoala de vară”.
Rares a coordonat o echipă de specialiști pentru crearea primei ediții din 2019 a Manualului Distribuitorului în Asigurări.
Investiția include suport de curs online de tipul share screen și suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum și certificatul de participare.