REASIGURARI - Nivel mediu-avansat
Acest program a fost elaborat, pornind de la ipoteza ca participanţii cunosc bine conceptul şi mecanismul reasigurării, nevoia protecţiei companiilor de asigurare prin reasigurare, tipurile de contracte (metodele şi formele de reasigurare), precum şi modul de funcţionare a reasigurării.
- Însuşirea elementelor esenţiale ale programelor de reasigurare şi a factorilor de influenţă în elaborarea lor şi alegerea reasigurătorului/reasigurătorilor;
- Înţelegerea elementelor care concură la alegerea programului de reasigurare optim pentru protecţia asigurătorului;
- Înţelegerea reasigurării prin aplicaţii practice – exemple, studii de caz.
- Reasigurarea – scurtă recapitulare a diferitelor tipuri de reasigurare şi alegerea formei/metodei adecvate în funcţie de tipurile de riscuri şi a portofoliului plasat în reasigurare.
- Obiectivele programului de reasigurare – diferenţe de abordare în funcţie de tipul de asigurare a companiei cedente.
- Factori de influenţă în alegerea programului de reasigurare.
- Metode alternative de transfer al riscurilor; exemple.
- Criterii esenţiale de alegere a reasiguratorului – criterii.
- Condiţii de reasigurare pentru un contract de reasigurare.
Exemplu: pentru un contract neproporţional (de agreat dacă se preferă un contract proporţional sau neproporţional - având în vedere limita de timp). - Clauze importante în contract.
- Concluzii.
Are o îndelungată şi bogată experienţă academică şi de business. Are peste 25 de ani de experienţă în poziţii executive de top în domeniul asigurărilor în diferite ţări din Europa şi din alte continente; a lucrat pentru două grupuri financiare globale – NN/ING (14 ani) şi AXA (peste 10 ani) în domeniul asigurărilor ca CEO în diverse companii din Europa şi de asemenea, în roluri de CEO regional pentru grupuri de ţări din Europa. A avut responsabilităţi importante la nivel global şi regional în ţări din America, Europa şi Asia. A fost Preşedinte a Comitetului de Directori pentru multe companii de asigurări şi pensii în ţări din Europa, în organizaţii profesionale din SUA şi Europa, ca reprezentantă a grupurilor multinaţionale pentru care a lucrat în România, Olanda, Portugalia, Franţa şi Spania. Violeta a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a obţinut titlul de doctor în economie (1992); a urmat diverse programe de dezvoltare managerială şi de leadership la Harvard Business School SUA (Program for Management Development, 1994), formare post-universitară la Reading University (1993), Durham Business School (1997) în Marea Britanie, IMD (2014 şi 2017) , programe de training de leadership la ING Business School şi AXA Academy. A obţinut calificarea profesională de la LIMRA Europe unde a obţinut LIMRA Leadership International Fellowship în 2001.
Investiția necesară pentru acest curs include: materiale de curs, pauze de cafea şi certificat de participare.