"Şcoala de vară - Piaţa de capital 2021 - Introducere în Finanţe Comportamentale. Investitori"

Data început
Data finalizării
Nr. de ore
4
Detalii curs

Un curs de introducere în finanțele investiționale comportamentale, la nivelul managementului averii individuale devine relevant în contextul actual al situației sociale, medicale și economice. Exercițiul de pregătire profesională al cursului dezbate și alte subiecte de interes - percepția adolescenților și tinerilor vs. cea a adulților despre riscul investițional, diferențele între statusul social și financiar, sau alte aspecte de natură personală și profesională, care, în caz de eșec timpuriu poate afecta disponibilitatea de a investi în viitor. Finanțele Comportamentale propun modalități riguroase de urmărire a procesului investițional, bine administrat relativ la  riscul de comportament financiar non-rațional al investitorului individual.

Obiectivul cursului

Echilibrul social, moral, profesional și personal obținut prin independența financiară, prin intermediul administrării disciplinate a portofoliilor investiționale, ale finanțele integrative ale familiei sau cuplului. 

De actualitate est interesul sporit al tinerei generații spre investiții individuale, spre internet investing, spre platforme de tranzacționarea facile și atrăgătoare dar care comportă și mare risc financiar investițional fac mai mult ca oricând necesară introducerea unor oferte educaționale de interes, cu studii de caz, cu subiecte de interes practic, prezentate atractiv, interesant, facil de urmărit și reținut, la modul interactiv și instructiv pentru participanții la cursul de Introducere în Finanţe Comportamentale livrat de ISF. 

Un curs cu tematica axată pe Finanţe Comportamentale va adăuga valoare oportunităților educaționale oferite de ISF. Educația financiară, abilitatea crescută a oamenilor de a înțelege oportunitățile, dar și riscurile administrării finanțelor comportamentale, nu a fost nicicând mai evident necesară ca în ultimii ani. Profesiile din lumea modernă presupun o varietate de cunoștințe despre finanțe, bani, investiții, oportunități, riscuri. Cu oportunitățile vin și amenințările, iar rentabilitățile financiare așteptate încorporează riscuri, cum e cel de comportament financiar nerațional. Ameliorarea acestor riscuri se face cu procesul de analiza și soluțiile practice desprinse din studiile de caz specifice la Finanțelor Comportamentale.

Tematica

Partea 1: 
-    Finanţe Comportamentale și managementul riscului de comportament financiar ne-rațional.
-    Analiza a evoluțiilor economice si financiare relevante prin abordarea Finanțelor Comportamentale. Evitarea informațiilor incorecte
-    Matematică financiară în Finanțele Comportamentale
Studiu de caz: randamentul real al investitorului vs randamentul managerului

Partea 2: 
    Aspectele comportamentale ale investitorului în obținerea independenței financiare.
Studiu de caz: Independența financiară.

Partea 3: 
-    Finanţe Comportamentale aplicate - Finanțele inter-generaționale, finanțele cuplului/familiei. 
-    Comportamentul consumatorului la produse financiare pentru copii, tineri și adolescenți, adulți, pensionari
Studiu de caz: Achiziția unei case. Finanțarea achiziției imobiliare prin credit

Partea 4: 
-    Percepția psihologiei riscului investitorului în Finanțele Comportamentale: Finanțele verzi, (Green Finance), sustenabilitate, responsabilitatea socială, reducerea poluării, incluziune, egalitate socială. Anxietatea socială și economică în pandemie.
-    Influența avansului tehnologic asupra Finanțelor Comportamentale. Fintech, Internet banking și investing, social media investing. Platforme de tranzacționare. 
Studiu de caz: Produse de mare risc (monedele cripto, CFD, derivate)

Nume Trainer
Adrian T. Mitroi
Preț cu TVA
0.00 RON
Serie Certificat
SV-PC-IF