Managementul riscului operațional

Data început
Data finalizării
Judet
Bucuresti
Oraș/Localitate
Bucuresti
Locatie
ISF
Nr. de ore
6
Nr. de credite
0
Detalii curs

Cursul oferă o înțelegere a riscului operațional, a reglementărilor în acest domeniu, precum și a metodelor de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza şi ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică.

Cursul va fi organizat în două sesiuni în intervalul orar: 18.00-21.00.

*Acest tip de curs nu acoperă necesarul de formare profesională iniţială conform Regulamentului ASF nr. 13/2018 pentru personalul care îndeplineşte funcţia de evaluare şi administrare a riscului, precum şi a Regulamentului ASF nr. 12/2010, art.15, lit.b, art.18 alin. (1) şi art.27 şi 28, cu modificările și completările ulterioare.

Obiectivele Cursului

Principalul obiectiv al cursului îl reprezintă însușirea cunoștințelor referitoare la identificarea evaluarea și controlul riscului operațional.

Grup țintă

Angajații din departamentele financiar-contabile şi management al riscului din instituțiile de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum şi alte persoane interesate.

Tematica

1. Identificarea riscului operațional
- Origine
- Definire
- Exemple

2. Principalele reglementări privind riscul operațional
- Basel II
-CRD IV și CRR

3. Măsurarea și controlul riscului operațional
- Indicatori cheie de risc operațional
- Modele de risc operațional
- Analiza datelor de pierderi datorate riscului operațional

Nume Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experienta in sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani in managementul riscului si de cinci ani ca Senior Options Dealer in sistemul bancar şi este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 precum si intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Intre 2011-2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 500 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Preț cu TVA
595.00 RON
Serie Certificat
MRO
Fara TVA
Nu