Managementul riscului operațional - online

Data început
Data finalizării
Nr. de ore
6
Nr. de credite
0
Detalii curs

Cursul oferă o înțelegere a riscului operațional, a reglementărilor în acest domeniu, precum și a metodelor de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza şi ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică.

*Acest tip de curs nu acoperă necesarul de formare profesională iniţială conform Regulamentului ASF nr. 13/2018 pentru personalul care îndeplineşte funcţia de evaluare şi administrare a riscului, precum şi a Regulamentului ASF nr. 12/2010, art.15, lit.b, art.18 alin. (1) şi art.27 şi 28, cu modificările și completările ulterioare.

Cursul va fi organizat online prin intermediul Zoom (prin două sesiuni de curs) în datele:

- 02.09.2024 - Sesiunea I, în intervalul orar: 18.00-21.00 

- 03.09.2024 - Sesiunea II în intervalul orar: 18.00-21.00.

Obiectivul cursului

Principalul obiectiv al cursului îl reprezintă însușirea cunoștințelor referitoare la identificarea evaluarea și controlul riscului operațional.

Grup țintă

Angajații din departamentele financiar-contabile şi management al riscului din instituțiile de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum şi alte persoane interesate.

Tematica

1. Identificarea riscului operațional
- Origine
- Definire
- Exemple

2. Principalele reglementări privind riscul operațional
- Basel II
-CRD IV și CRR

3. Măsurarea și controlul riscului operațional
- Indicatori cheie de risc operațional
- Modele de risc operațional
- Analiza datelor de pierderi cauzate de riscul operațional

Nume Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani în managementul riscului și de 5 ani ca Senior Options Dealer în sistemul bancar. Totodată, acesta este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul căreia predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani, Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România, iar în perioada 2009 – 2011, precum și intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Între 2011-2013, Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari - Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Investiție

Investiția include suport de curs online de tipul share screen și suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum și diploma de participare.

Preț cu TVA
475.00 RON
Serie Certificat
MRO-ON
Fara TVA
Nu