Piețe OTC

Data început
Data finalizării
Judet
Bucuresti
Oraș/Localitate
Municipiul Bucuresti
Locatie
ISF
Nr. de ore
6
Nr. de credite
0
Detalii curs

Cursul prezintă modul de funcționare al piețelor OTC, reglementările în vigoare, precum și infrastructura necesară unei instituții financiare pentru tranzacționarea produselor financiare pe piața OTC, așa cum aceasta este definită de EMIR, MiFID II, Dodd-Frank Act.

De asemenea cursul prezintă și principalele instrumente tranzacționate pe piețele OTC, principiile de evaluare precum și modul de realizare al tranzacțiilor.

Obiectivele Cursului

Participanții la curs vor dobândi o înțelegere a pieței OTC, a infrastructurii acesteia, a instrumentelor financiare tranzacționate și a modului de realizare al tranzacțiilor pe aceste piețe.

Grup țintă

Cursul se adresează angajaților din departamentele financiar-contabile şi management al riscului din cadrul instituțiilor de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum și altor persoane interesate.

Tematica

 1. Definirea piețelor OTC

  • Definire
  • Exemple

2. Infrastructura piețelor OTC

  • Cerințe legale pentru operatorii care activează pe aceste piețe
  • Participanți

3. Instrumente tranzacționate pe piețele OTC

  • Piața monetară
  • Piața valutară
  • Instrumente financiare derivate
Nume Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experienta in sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani in managementul riscului si de cinci ani ca Senior Options Dealer in sistemul bancar şi este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 precum si intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Intre 2011-2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Investiție

Investiția necesară pentru participarea la acest program este de 600 lei +TVA/persoană.

Preț cu TVA
714.00 RON
Fara TVA
Nu