Managementul riscului de piață

Data început
Data finalizării
Judet
Bucuresti
Oraș/Localitate
Municipiul Bucuresti
Locatie
ISF
Nr. de ore
6
Nr. de credite
0
Detalii curs

Cursul intenționează să ofere o introducere în riscul de piață și în metodologiile de administrare a acestui risc, în reglementările acestui domeniu, precum și în metodele de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza și ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică.

*Acest tip de curs nu acoperă necesarul de formare profesională iniţială conform Regulamentului ASF nr. 13/2018 pentru personalul care îndeplineşte funcţia de evaluare şi administrare a riscului, precum şi a Regulamentului ASF nr. 12/2010, art.15, lit.b, art.18 alin. (1) şi art.27 şi 28, cu modificările și completările ulterioare.

Obiectivele Cursului

La finalul workshop-ului, participanții își vor fi însușit cunoștințele referitoare la identificarea, evaluarea și controlul riscului de piață.

Grup țintă

Grupul țintă al acestui workshop îl reprezintă angajații din departamentul de management al riscului din instituțiile financiare, companii de asigurări şi firme de investiții, precum şi alte persoane interesate.

Tematica

1. Riscul de piață

- Origine

- Definire

- Exemple

2. Principalele reglementări prudențiale privind riscul de piață

- Basel II, Basel II.5, Basel III

- CRD IV si CRR

- European Market Infrastructure Regulation (EMIR)

3. Măsurarea și controlul riscului de piață

- Calculul cerinței de capital aferentă riscului de piață

- Modele de risc de piață

- Modele Value at Risk (VaR)

- Managementul riscurilor pentru portofolii complexe (de instrumente financiare derivate)

- Hedging-ul riscului de piață

Nume Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experienta in sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani in managementul riscului si de cinci ani ca Senior Options Dealer in sistemul bancar şi este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 precum si intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Intre 2011-2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 500 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Preț cu TVA
595.00 RON
Serie Certificat
MRP
Fara TVA
Nu