Analiză multidimensională a datelor cu Power BI

Data început
Data finalizării
Judet
Municipiul Bucuresti
Oraș/Localitate
Bucuresti
Locatie
Str. Popa Petre nr.24, sector 2
Nr. de ore
8
Nr. de credite
0
Detalii curs

Cursul se bazează pe utilizarea aplicației Power BI Desktop în prelucrarea datelor, generarea de rapoarte și tablouri de bord, distribuirea și actualizarea acestora. 
Power BI este un instrument de Business Intelligence care permite vizualizarea și analiza datelor din surse de date variate și furnizarea de informații utile în scopul luării de decizii rapide și eficiente pentru mai multe categorii de decidenți. 

Programul se va desfasura la sala de curs din Str. Popa Petre, Nr. 24, sector 1, Bucuresti in data:

  • 06 decembrie 2024 in intervalul orar 08.00-16.00
Obiectivele Cursului

Cursul va permite acumularea de cunoștințe privind analiza multidimensională a datelor utilizând aplicația Power BI Desktop având ca obiectiv final pentru utilizatori deprinderea tehnicilor de conectare la surse de date variate și  integrarea acestora permițând utilizatorilor să consolideze datele, să pregătească datele și să creeze un model de date, să lucreze cu limbajul natural de expresie DAX (Data Analysis Expressions), să creeze rapoarte/ dashboard-uri interactive care pot fi partajate (Share) în vederea analizei și luării deciziilor la nivelul unei companii.

Grup țintă

Programul se adresează persoanelor cu experiență profesională medie sau avansată în utilizarea Microsoft Excel în calitate de experți sau analiști de date, în special cu privire la modulele Power Query și Power Pivot. 

Tematica

1. Introducere în Power BI - Descriere generală și elemente componente
2. Colectarea și analiza datelor - tipuri de date
3. Introducere în Power BI Desktop - instalare, flux de lucru, interfață și bara de meniuri 
4. Importul si prelucrarea datelor folosind Power Query Editor
5. Modelarea datelor – definirea relațiilor între tabele
6. Definirea câmpurilor calculate, crearea măsurilor și realizarea altor calcule avansate utilizând limbajul DAX (Data Analysis Expressions)
7. Generarea rapoartelor/dashboard-urilor dinamice – tipuri de vizualizări în POWER BI Desktop.

Metodă de predare/ Teaching method
Se va utiliza un suport de prezentare în format PowerPoint, precum fişiere de lucru suport, ca Power BI Desktop, Microsoft Excel, CSV, etc. în vederea exemplificării facilităţilor prezentate de Power BI Desktop pentru cursanţii programului.

Nume Trainer
Dana-Maria Boldeanu
Detalii Trainer

Dana-Maria Boldeanu este Conferenţiar universitar doctor la Departamentul de Informatică de Gestiune în cadrul Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune din Academia de Studii Economice Bucureşti cu experienţă de peste 15 ani in specializările: Tehnologia aplicaţiilor Office, Baze de date pentru afaceri, Informatică decizională, Instrumente software pentru proiect de marketing, Instrumente pentru gestiunea proiectelor în industria serviciilor pentru afaceri. Deţine calificări în domeniu Microsoft Office - Microsoft Office Specialist (2016) prin Learning Solution Training în Romania, precum şi în domeniul managementului serviciilor ITIL® Foundation Certificate (2016) prin Axelos Global Best Practice. Doctor în contabilitate din anul 2009 ca urmare a susţinerii tezei de doctorat cu titlul “Sistem informatic pentru analiza performanțelor economico – financiare la nivel microeconomic”. În perioada 2010-2012 a urmat cursurile programului de masterat organizat de facultatea de Relaţii Economice Internaţionale „Comunicare în Limba Engleză pentru Predare şi Cercetare Economică (EDU-RES)”. Din 2009 este membru în comitetul de organizare al conferinţei inernaţionale Accounting and Management Information Systems (AMIS), iar începând cu 2014 este membru în comitetul ştiinţific al Conferinţei internaţionale IBIMA.

În perioada 2007-2009 trainer ECDL la Institutul Naţional de Administraţie pe modulele: Modulul 1 şi 2 (Conceptele de bază ale Tehnologiei Informaţiei), Modulul 4 şi 5 (Excel, Access). Din 2002 a fost implicată în numeroase contracte naţionale de cercetare obţinute pe bază de competiţie finanţate prin CNCSIS, precum şi în proiecte finanţate din fonduri europene. Din 2009 este director al asociaţiei non-profit Centre for Advanced Services on Electronic Services (E-CAESAR) şi a fost implicată în dezvoltarea asociaţiei, atragerea de parteneriate şi proiecte naţionale şi internaţionale, în care a participat ca membru de proiect sau ca team-leader.

Investiție

Investiția include suport de curs online de tipul share screen si suport din partea trainerului pe durata parcurgerii cursului, precum si certificatul de participare.

Preț cu TVA
900.00 RON
Serie Certificat
AMDPBI
Fara TVA
Nu