Reasigurări; Supraveghere și Control "Best Practices" la Nivel Global

Data început
Data finalizării
Judet
Bucuresti
Oraș/Localitate
Bucuresti
Locatie
Sediul ISF
Nr. de ore
20
Nr. de credite
0
Detalii curs

Propunerea de mai jos reprezintă partea a III-a a cursului de reasigurari care s-a desfasurat în doua sesiuni (fiecare cu doua grupuri de participanți) în lunile noiembrie 2022 și respectiv, ianuarie-februarie 2023.
Acest curs în domeniul reasigurarilor este destinat  participanților la primele doua sesiuni. Pentru succesul sau, este necesar ca participanții sa cunoască bine conceptul și mecanismul reasigurării, să-și fi insușit cunostințele din primele doua parți ale cursului și să aiba cunostințe de limba engleza.

Cursul va fi organizat astfel :

  •  07 octombrie 2024 in intervalul orar : 09.00-13.00
  •  08 octombrie 2024 in intervalul orar : 09.00-13.00
  •  09 octombrie 2024 in intervalul orar : 09.00-13.00
  •  10 octombrie 2024 in intervalul orar : 09.00-13.00
  •  11 octombrie 2024 in intervalul orar : 09.00-13.00

 

Obiectivele Cursului

- Consolidarea cunostințelor din primele doua sesiuni – cu revenire asupra elementelor practice ale diferitelor forme și metode de reasigurare 
- “Best practices” în supravegherea și controlul asigurarilor și a reasigurarilor – practici internaționale de succes din alte tari.

Participanții vor putea ințelege și ulterior aplica în activitatea lor, cele mai bune practici în domeniul supravegherii și controlului programelor de reasigurare, asa cum sunt practicate în țările cu experiență relevantă în domeniu și din care se pot desprinde elemente ce pot fi utilizate în activitatea cursanților.

Grup țintă

Beneficiarii direcți sunt participanții de la primele doua sesiuni privind reasigurarile, întrucat exista legatura între cunoștințele insușite și cele noi din cadrul acestui program. 
Grupele de participanți sa fie de max 15 persoane care au participat la sesiunile anterioare.
 

Tematica

A. Reasigurarea;  scurta recapitulare 
    Exemple practice și studii de caz – “treaty” și “facultative”; “Facultative-obligatory” 
B. Guvernanta Corporativa:
   • importanță, necesitate, principii;
   • Responsabilitațile membrilor de Board
   • Ghiduri GC OECD, recomandări pentru companiile de asigurări și reasigurări
   • Rolul reglementării și supravegherii prudențiale în GC
   • EIOPA
C. studii de caz – guvernanța corporativă
D. Crizele economico-financiare -  supraveghere și control. 
    Măsuri post crize (ex: criza 2008-2009)
E. Recomandări privind supravegherea și controlul companiilor de asigurare și reasigurare
   • OECD Puncte esențiale în supraveghere și control: guvernanța corporativă
   • IAIS
   • EIOPA
F.“Best practices” în supraveghere și control al activitații de reasigurare în diferite țări și legislații: Marea Britanie,  SUA, Japonia, Singapore, Dubai 
G. Cooperarea la nivel internațional în domeniul supravegherii și controlului
   • Acorduri bilaterale EIOPA – țari non-EU
   • Acorduri bilaterale de recunoaștere reciprocă a legislațiilor și practicilor de supraveghere și control 
H. Practica românească în supraveghere și control în (re)asigurări - dezbateri
I. Ce se poate invața și aplica din în practica romaneasca de supraveghere a (re)asigurărilor din practica non-UE exerciții cu participarea cursanților 
Concluzii și recomandări

Nume Trainer
Violeta Ciurel
Detalii Trainer

Are o îndelungată şi bogată experienţă academică şi de business. Are peste 25 de ani de experienţă în poziţii executive de top în domeniul asigurărilor în diferite ţări din Europa şi din alte continente; a lucrat pentru două grupuri financiare globale – NN/ING (14 ani) şi AXA (peste 10 ani) în domeniul asigurărilor ca CEO în diverse companii din Europa şi de asemenea, în roluri de CEO regional pentru grupuri de ţări din Europa. A avut responsabilităţi importante la nivel global şi regional în ţări din America, Europa şi Asia. A fost Preşedinte a Comitetului de Directori pentru multe companii de asigurări şi pensii în ţări din Europa, în organizaţii profesionale din SUA şi Europa, ca reprezentantă a grupurilor multinaţionale pentru care a lucrat în România, Olanda, Portugalia, Franţa şi Spania. Violeta a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a obţinut titlul de doctor în economie (1992); a urmat diverse programe de dezvoltare managerială şi de leadership la Harvard Business School SUA (Program for Management Development, 1994), formare post-universitară la Reading University (1993), Durham Business School (1997) în Marea Britanie, IMD (2014 şi 2017) , programe de training de leadership la ING Business School şi AXA Academy. A obţinut calificarea profesională de la LIMRA Europe unde a obţinut LIMRA Leadership International Fellowship în 2001.

Investiție

Investiția necesară pentru acest curs include: materiale de curs, pauze de cafea şi certificat de participare. 

Preț cu TVA
3000.00 RON
Serie Certificat
RSCBPNG
Fara TVA
Nu