"Şcoala de vară - Piaţa de capital, 2023 - Introducere în aplicarea factorilor ESG în activitatea de investiții"

Data început
Data finalizării
Nr. de ore
7
Nr. de credite
7
Detalii curs

Cursul intenționează să ofere o introducere în aplicarea factorilor ESG în activitatea de investiții, a reglementărilor în acest domeniu, metodelor de masurare și acelor mai bune practici în aplicarea factorilor ESG. De asemenea, în cadrul cursului se vor identifica, analiza și ilustra cu exemple practice aspectele cheie implicate de această problematică.

Obiectivul cursului

Însușirea cunoștințelor referitoare la implementarea factorilor ESG în activitatea de investiții

Grup țintă

Personalul cu funcții de conducere din departamentul de management al riscului din instituţiile financiare, conformitate, investiții, companii de asigurări şi firme de investiţii, precum şi alte persoane interesate.

Tematica

- Conceptele de sustenabilitate 
- Ce este ESG? 
- Cum se măsoară
- Cum este încorporat în decizia de investiții
- Rating-ul ESG
- Obiectivele de mediu și sociale ale Uniunii Europene
- Care este impactul reglementărilor ESG asupra companiilor listate?
- Care este impactul reglementărilor ESG asupra firmelor de investiții?
- Raportare
- MiFID II
 

Nume Trainer
Adrian CODIRLAŞU
Detalii Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, este un profesionist cu peste 20 de ani de experienta in sistemul financiar.

Adrian deţine certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale. Adrian are o experienţă de peste 11 ani in managementul riscului si de cinci ani ca Senior Options Dealer in sistemul bancar şi este Profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, în cadrul cărora predă materii precum piete financiare, instrumente derivate şi managementul riscului.

În ultimii 15 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 precum si intre anii 2015 – 2020 a fost Preşedintele acestei asociaţii.

Intre 2011-2013 Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România. De asemenea, Adrian a ocupat poziţia de Economist Senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru aproape 6 ani.

Serie Certificat
IFA_ESG
Fara TVA
Nu